Entry-header image

Istra

Želite odmor iz snova? Onda na karti označite Istru! 

A u Istri vaše čarobno mjesto neka bude Rocca Riviera.


Poluotok Istra, zelena mediteranska oaza srcolikog oblika smještena je u najzapadnijem dijelu Hrvatske. Prirodne ljepote i blaga klima zaslužni su što je ovo odredište od davnina omiljeno ljetovalište na Jadranu.

Opustite se uz more, istražite nevjerovatnu historiju i kulturu, dopustite svom nepcu da okusi autentične okuse, rekreirajte se… Sve to vas čeka na jednom mjestu na svijetu – Istri.

Najmanji grad na svijetu se nalazi u Istri. 100 metara dug i 30 metara širok – to je Hum. Danas u njemu živi svega 20-ak stanovnika. Udaljen sat vremena ugodne vožnje od Umaga. Ovaj sakriveni dio Istre izrazito je druželjubiv prema nenamjernim izletnicima

Ne propustite Brijune

Brijunski arhipelag proteže se ispred jugozapadne obale Istre. Brijunsko otočje poznato je po dugogodišnjoj aktivnosti Josipa Broza Tita, predsjednika bivše Jugoslavije. Na Brijunima Tito je bio domaćin brojnim državnicima, političarima i diplomatima (Fidel Castro, Che Gevara, Elizabeta II kraljica Velike Britanije, ali i Richard Burton, Kirk Douglas, Sofiji Loren, Elizabeti Taylor…)

U sjevernom dijelu Velog Brijuna nalazi se safari park gdje slobodno žive jeleni, zebre, nojevi, žirafe i druge životinje. Brijune se može proći i s biciklama koje se mogu iznajmiti u Parku. Svakodnevni izleti se organiziraju sa polaskom iz Umaga u 09:30 i povratakom u 18:30.

Za doživjeti …

Biciklizam

Istra je kao stvorena za biciklizam – s više od 60 označenih staza, od prirodnih koje prolaze kroz unutrašnjost prepunu brežuljaka i cestovnih koje prate prekrasnu obalu, u Istri ćete pronaći 3000 kilometara biciklističkih staza za brdski i cestovni biciklizam. Bicikl je odličan izbor za istraživanje skrivenih dijelova netaknute prirode, šarmantnih mjestašca i srednjovjekovnih gradića prepunih ljepota i bogate historije.

ISTRA

Za okusiti …

Istra je dom izuzetnog (ekstra djevičanskog) maslinovog ulja, izvanrednog vina i slasnih delicija. A da ne zaboravimo da je Istra nadaleko poznata i po tartufima, koji rastu uglavnom u Motovunskoj šumi. Istarski poluotok zapravo još uvijek drži rekord za najveći tartuf na svijetu koji je ikad pronađen. Riječ je o komadu od 1,31 kg otkrivenom 1999. godine.

Čak je 13 istarskih restorana u elitnom Michelinovom vodiču Priča o Michelinu, barem što se Istre tiče, traje dugi niz godina.

Istra je poznata kao regija vina, maslina i tartufa s vrhunskom restoranskom ponudom i jedinstvenim ambijentom.Sve ovo je doprinijelo da Istra postane najcjenjenije gastronomsko i enološko odredište u Hrvatskoj. 

Vanjski dio karakteriziraju prekrasna obalna mjesta poput Pule, Rovinja, Poreča i Umaga dok unutarnji dio Istre prikazuje sasvim drugačiji krajolik prepun zelenila i šuma od kojih je najpoznatija ona Motovunska u kojoj raste najveći broj tartufa u Istri.

MICHELIN preporučuje sljedeće restorane za nezaboravan gastronomski užitak.

Golf igralište Adriatic 

Desetak minuta vožnje od Rocca Riviera apartmana nalazi se profesionalno igralište sa 18 polja ukupne dužine 6360 metara, raspoređenih na 80 hektara.

Igralište je dizajnirano sa strane  DI. Diethard Fahrenleitner i DI. Barbara Eisserer kojima je dodijeljena austrijska „Golf Art Landscape“ nagrada, a isto je doslovno stopljeno u krajolik, oblikovano stijenama, prirodnim jezercima te zimzelenim i tipičnim raslinjem za mediteransko podneblje.  Na svakom polju nalazi se 5 startnih pozicija te se sa svakog polja pruža jedinstven prizor krajolika što se i očituje u njihovim opisnim nazivima poput: Vineyard, Seaview, Olivetree, Romanic Church…

Vježbalište

Vježbalište golf cluba Adriatic nalazi se u neposrednoj blizini klupske kuće. Sastoji se od: vježbališta za duge udarce, putting greena i chipping greena s pješćanim bunkerom. Vježbalište za duge udarce raspolaže s 30 travnatih pozicija te s 10 natkrivenih pozicija s matama (umjetnom travom). Pucalište je otvoreno od zore do sumraka. Uz vježbalište je i caddy room- prostorija gdje možete uz naknadu spremiti vašu opremu u zaključanom kavezu.