Entry-header image

Biciklom kroz Istru

Neka Vaša ljetna avantura počne u Istri!

Istra je poznata po svojim biciklističkim stazama i krajolicima koji oduzimaju dah, od poletnih seoske puteva i popločanih ulica srednjovjekovnih gradova do staza za brdski biciklizam. 

Izvor: http://istria-bike.com/

Do sada smo vam kroz blogove Rocca Riviera nastojali približiti prirodne ljepote Istre, domaću kuhinju i kulturna događanja koja se odvijaju u cijeloj regiji. Istra je poznata po svojim biciklističkim stazama i krajolicima koji oduzimaju dah, a ima sve što vam treba za aktivni, a opet opuštajući odmor. Istražite živahne seoske puteve i popločane ulice srednjovjekovnih gradova i iskoristite priliku da vozite na MTB stazama. Sigurni smo da ćete uživati bilo da ste profesionalni biciklist ili da ste na obiteljskom odmoru.

Izvor: parenzana.istria

Također ćete imati priliku doživjeti bogatu povijest istarskog poluotoka. Davno pa sve do 11. stoljeća prije Krista, Istru su naseljavali Histri,  prapovijesno ilirsko pleme, po kojemu je Istra dobila ime.

Za one pustolovnije, Istra nudi širok izbor biciklističkih staza. Svaka staza je označena, što olakšava prilagođavanje vašim fizičkim sposobnostima, u rasponu od lakih, umjereno zahtjevnih, do vrlo zahtjevnih. Ne zaboravite provjeriti detalje na: www.istria-bike.com/hr/bike_trail prije nego što odlučite kojom rutom krenuti. Imate priliku iznajmiti E-bicikle koji su ekološki prihvatljivi i odličan izbor ako odlučite se za jednodnevni biciklistički izlet, a punjače za E-bike lako ćete pronaći na svim stazama. E bicikle možete iznajmiti ovdje: www.rent-ebike-umag.com/ 

Rocca Riviera preporučuje stazu Parenzana, naš osobni favorit. Staza Parenzana duga je 80 km, a obuhvaća rute nekadašnje Austro-Ugarske željeznička pruge. Tijekom ove biciklističke avanture proći ćete kroz gradove Savudrija, Buje, Grožnjan, Livade, Motovun i Vižinada, kao i kroz neka od najljepših i najslikovitiji područja ovog dijela Hrvatske. Ovo je jedna od najzanimljivijih povijesnih i gastronomskih ruta. 

Izvor: www.parenzana.net

Ne propustite priliku kušati neka od tradicionalnih jela poput istarske maneštre, pljukance, tjestenina s tartufima i kroštule… Istarska kuhinja uključuje najkvalitetnije namirnice. Svi sastojci su organski i uzgojeni lokalno. Istarsko maslinovo ulje i vino svakako su obavezni. Masline i voćnjaci grožđa u obiteljskom su vlasništvu i desetljećima su dio istarske tradicije, što ih čini svjetskom klasom.

Želimo vam dobrodošlicu da otkrijete čari Istre i stvorite nezaboravne uspomene. S preko 160 povijesnih biciklističkih staza, pažljivo označenih kako bi odgovarale vašim biciklističkim sposobnostima i svjetskom klasom kuhinje da prosvijetlite svoja čula okusa i mirisa.

Izvor: http://istria-bike.com/

Ovog ljeta pozivamo vas da nam se pridružite na uzbudljivom odmoru i istražite Istru na drugačiji način.

Dobrodošli!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *